Hívja a +36 70 363 1222
telefonszámot, vagy hagyjon üzenetet!

UTOLSÓ PROGRAMFRISSÍTÉS

TÁVOLI SEGÍTSÉG

Egyedi megjelenésű dokumentumok

A legtöbb orvosi szoftver csak korlátozott lehetőséget biztosít a betegek kezébe adott dokumentumok egyedivé tételében, holott ezek a dokumentumok az orvos munkájáról, igényességéről keltenek benyomást a páciensekben. Most megmutatjuk, hogyan adhat teljesen egyedi megjelenést nyomtatványainak, ambuláns lapjainak.

A nyomtatvány sablonjának szerkesztése

A nyomtatvány alapjául szolgáló dokumentumot egy egyszerű szövegszerkesztővel pl. Microsoft Word v. LibreOffice Writer segítségével kell megterveznünk, majd meg kell mondanunk a Dokiplusnak, hogy ezt használja a kívánt dokumentum előállításához.

Ahhoz, hogy az orvosi szoftverünk be tudja illeszteni ebbe a dokumentumba a beteg adatait, vizsgálati leírásokat, orvos és rendelő adatait, naplószámot...stb., el kell helyezni benne úgynevezett shortkódokat, melyek pl. így néznek ki:

<<r_neve>> rendelő neve

<<paciens_neve>> beteg neve

<<paciens_taj>> TAJ

<<leiras>> A szakellátáshoz tartozó összes leírás, a felhasználó által beállított sorrendben(anamnézis, státus, diagnózisok, gyógyszerek...)

<<naploszam>> A szakellátási lap naplószáma

stb.

A teljes listát az RTF nyomtatványszerkesztőben, a kérdőjelre kattintva láthatjuk.

Fontos, hogy ezeket a shortkódokat csak egyben szabad formázni, különben az orvosi szoftver nem fogja megtalálni a fájlban, és nem tudja majd behelyettesíteni a megfelelő leírást.

Egy rosszul formázott shortkód, pl. a <<paciens_neve>> a fájl tartalmában így fog kinézni:

<<paciens_}{\b\ab\rtlch \ltrch\loch{\*\bkmkend __DdeLink__0_1893916666} neve>>}A nyomtatványsablon beemelése az orvosi szoftverbe

Második lépésként el kell menteni a dokumentumot .rtf kiterjesztéssel, és a Dokiplus-ban betölteni egy RTF nyomtatványba.

A főoldalon a nyomtatványok > RTF nyomtatványok menüpontra kattintva létre kell hoznunk egy új nyomtatványt, és beemelni az előzőleg szerkesztett "sablon dokumentumot".

A részletekért tekintse meg az alábbi videót!"