Hívja a +36 70 363 1222
telefonszámot, vagy hagyjon üzenetet!

UTOLSÓ PROGRAMFRISSÍTÉS

TÁVOLI SEGÍTSÉG

Online jogviszony és TAJ ellenörzés

2022. január 1-től a magánorvosi szoftvereknek is ellenőrizni kell a páciens jogviszonyát illetve TAJ számának az érvényességét, amennyiben az orvos támogatással ír gyógyszert.

Ahhoz, hogy a Dokiplus vényírás előtt automatikusan leellenőrizze a páciens jogviszonyát, be kell állítani az orvos személyes OJOTE jelszavát, és engedélyezni kell az automatikus jogviszonyellenőrzést.

  • Első lépésben, meg kell keresni a magánorvos NEAK-kal vagy korábban OEP-pel kötött vényírási szerződését.
  • Második lépésben meg kell nyitni egy böngészőt és be kell jelentkezni a https://jogviszony.neak.gov.hu oldalra.
  • A nevet az alábbi formában kell megadni:
  • OBVN-12345USER ahol az 12345 helyére az orvos pecsétszámát kell írni. A kezdeti jelszó pedig az orvos vényírási szerződésének a 10-jegyű azonosítószáma. Előfordulhat, hogy nem fogadja el kezdeti jelszónak a 10 jegyű szerződésazonosítót, esetleg az is, hogy nem rendelkezik az orvos ilyen szerződésszámmal. Ebben az esetben levelet kell írni az alábbi címre:

    szolgaltatojogviszonyinf@neak.gov.hu

  • Az első bejelentkezés után meg kell változtatni a jelszót.
  • Ezután be kell lépni az orvos profiljával a Dokiplus-ba és a Beállítások > Intézeti adatok menüpontban az OJOTE feliratú gombra kattintani, és beírni az előzőkben beállított jelszót, illetve kipipálni az “Online jogviszony és TAJ ellenőrzése automatikusan a vényírás előtt” jelölőnégyzetet.